Selasa, 21 Januari 2014

Allah selamat kan keluarga dan harta benda kami





Assalamualaikum
Oklah setakat ni dulu.. Doakan Kami ..



Malam tadi sekitar 1:45-2:30 rumah maklang cuba di cerobohi. Dua kali alarm berbunyi. Offkan alarm dan immediately onkan semula. Buat yg sama both times. Biasa lepas diarm alarm panel akan keluarkan bunyi utk kita reset. Tak tunggu pon terus aje alarmkan sebab dalam masa 10 mins diarmed tu sempat kalau org nak masuk rumah... So mmg biasa alarm terpasang all the time.


Alhamdulillah Allah ingatkan utk baca ayatulkursi dalam keadaan yg tersangat mengantuk. Bertasbih sambil niat.. Ya Allah peliharalah keluarga kami.. Alhamdulillah Allah Maha Mendengar..


Pagi tadi baru realised ada yg nak potong grill tingkap. Same place ngan 12 tahun lepas. Dia guna underwear suami n mine utk nak pegang the grill.. Dia amek kat ampain... Seriau betul..pagar belakang rumah dah ternganga.. Mmg tak bermangga pon. Hari ini kena mangga dah pintu tu.


Kena selalu berjaga dan berserah 100% pada Allah utk melindungi kita.. InsyaAllah selamat

Sempat juga maklang pergi buat report polis tadi. Rupanya malam tadi ada 2 rumaj kena kacau. Kerteh sekarang dah tak selamat:)

Semoga Allah pelihara warga kerteh insyaAllah
Seriau juga melihatnya..

Siang tadi tak banyak yg maklang siap. Rasa macam lembap sgt menjahit sekarang. Alhamdulillah siap juga 3  buah beg. Semuanya dah bertuan..;)





Sempat juga maklang buat green curry for lunch.. Alhamdulillah


Brekfas utk adek2...


Assalamualaikum 

1 ulasan:

  1. take care maklang. takut nya sy baca cerita maklang ni. syukur alhamdulillah tak ada apa2 yang mudarat. kena lebih hati2 maklang.

    BalasPadam