Isnin, 27 Januari 2014

Hal Riben dan Sekolah

Assalamualaikum.

Memaksa diri mengupdate blog ni..kalau tak paksa nanti jadi macam tahun lepas..terbengkalai lagi...

Semalam tak sempat update. Tak ada mood, penat, sakit hati  dan macam2...kalau menulis nanti merepek je kot. Samalah macam hari ini..nak merepek aje..

Semalam siang, breakfast buat nasi lemak sambal sotong. ikutkan hati yang malas dan badan yang melayang2 tak nak masak apa2. Tapi sebab anakanda nak makan nasi lemak dengan sotong coklat, maka mak pun bangunlah awal sedikit utk menyiapkan juadah utk suami dan anak2...tak amek gambar pun sebab tak ada mood.

Selesai brekfas, ingatkan nak pergi pasar tapi sebab mood terbang entah ke mana, maka di kensel aje..dok melayan riben lah. Apa lagi. Sambung siapkan 4-5 bj pouches dan kemudian sambuang kusyen cover utk Wan Sara. Masa ke rumahnya di Jakarta masa Dec lepas, maklang tengok RE yang maklang bagi dia...mak oi sungguh tak ada seni.. ( macamlah sekarang ni ada:) Alhamdulillah selesai baru 1... InsyaAllah..besok petang baru mula kot..


Pagi tadi, Alhamdulillah sessi ke2 kelas RE  maklang dah pon selesai. Kelam kabut jugak sebab ada urusan tengahari kat sekolah. Masa mmg 4 jam, tapi biasalah kalau kelas meleret sebab kesian kat student2 yang not so fast learner..maklang kata kalau tak paham nnt kita wassap-wassap dan buat group RE dalam wassap..taklah serabut dalam wassap usrah sebab yang datang belajar tadi semuanya geng usrah...

Semuanya teruja bila dapat buat rose lapis:) bukan kek je lapis tau.. Rose pon ada;)

Bawak anak.. Ada yang lomandi tu.. Sihero
Along and kakak tolong jaga baby sementara ibu belajar menjahit.. Alhamdulillah..

Selesai kelas dekat pukul 1, dapat rehat kejap, bergegas solat zohor dan rush ke sekolah. Hehe..gabra gak NYDP, tak pandai nak berbicara atas stage. Sib baik PK kawan sekelas makalng, maklang minta tolong drafkan text utk maklang..naik atas stage tinggal cakap aje...tak dan nak menulis...tahu nak kena kasi speach pon late last nite..Alhamdulillah..i hentam keromo je nak cakap apa...nasiblaaa..

Gigil jugak tadi hehehe.. Cakap memang tak tengok orang tu.. Main langgar je:)

Balik rumah dah pukul 5:00 ptg. Letihnya rasa. Mata i pon kaburrrrrr.. Ni sambil2 tengok Arianna Rose online je...


Ok..goodnite..sehingga berjumpa lagi;).. 

Assalamualaikum..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan