Sabtu, 18 Januari 2014

Ke Kuantan

Jam 9:30 pagi kami bertolak ke Kuantan dengan hajat nak melawat Datok.. Sempat singgah beli breakfast nasi kerabu kat kedai Mesra. Anak2 minta nasi kerabu pagi ini.. Mak suka jelaaa tak payah masak:).. As usual cik abang makan bersuaplah bila makan dalam kereta..

Alhamdulillah kami berlima sampai di Kuantan sekitar jam 11:30am. Lama dah tak pergi tengok datok. Alhamdulillah akhirnya hasrat tertunai. Datok sihat cuma sekarang tak banyak bergerak. Baring aje kat kerusi malas dia. Moga Allah pelihara Datok seadanya.. Aminnn


Lepas dari melawat datok, cik abang singgah kat bandar kuantan nak frame gambar tapi malangnya towkey kedai pergi makan. Sementara tu maklang sempat gi beli whipped cream dan gajus kat Bakewell. Angah nak buat cheesecake katanya. Maklang layan aje. Budak2 ni kalau dia nak masak, maklang layan je.. Kalau tak nanti ada aje reasons dia utk tak nak masak... Alhamdulillah setakat ni along and angah dah bolehlah masak sikit2.. Practice  makes perfect org kata...

Ingat nak balik rumah je utk lunch tapi perut i berkeroncong.. So kami singgah makan kat sini yg memang terkenal dengan kesedapan gulai kawahnya.. Alhamdulillah.. Tapi ayam rempah dia.. Mak oi.. Masing!





Kami tiba rumah dalam pukul 4:00ptg. Sampai rumah kemas2 bekas nasi kerabu dan sambung menyulam. Alhamdulillah siap 3 bunga rose utk pouch. Ada lagi 27 kena jahit. Tapi malam ni stop kejap sebab nak habiskan yang ini. Maklang mula lewat malam semalam.. Terserempak dengan ustadzah yg tempah.. Baru teringat nak buat.. Alahai.. Banyak nya nak jahit.. Moga Allah permudahkan.. Rezeki jangan ditolak.. Dapat juga bantu cik abang walau tak banyak mana utk ekonomi rumahtangga kami.. Alhamdulillah...

Oklah sehingga bertemu lagi. InsyaAllah maklang akan updet selalu.. Senang type dalam phone ni walau guna satu jari tapi lebih cepat dr guna laptop:)

2 ulasan:

  1. maklang, hobi kalau boleh buat income memang best. sy smpai skrg x suka update blog dgn handphone, rasa tak puas... heheheh

    BalasPadam
  2. Kak Ni...Alhamdulillah dpt buat income sikit2...pakai hp senang sebab seme gambar dalam ni...hehe...mmg malas sangat kalau kat lappy..tapi sekarang ni komen kat lappy gak...

    BalasPadam