Jumaat, 17 Januari 2014

Maulidul Rasul SMKRP

Assalamualaikum

Tak sempat maklang nak updet semalam dek kemengantukan teramat.. Pukul 9:45pm dah byebye.. Angah sampai kata... Mak pergi tidolah mak.. Mata mak dah merah tu.. Maklang pun simpan2 jahitan ( more to like campak je huhu), buka selimut and angah yg tutup lampu semua.. I was too mengantuk lepas telan ubat batuk.. Hajat nak siapkan sikit lagi sulaman pun tak kesampaian..


Pagi semalam dalam pukul 9 gitu maklang and angah pergi ke SMKRP. Ada acara sambutan Maulid Nabi. Budak2 sekolah berarak keliling padang bola, kemudian melalui SKRP. Nasib baiklah tak ikut berarak ( terlambat sebenarnya hehe) kalau tak? mmg tergolek dog macam Maya dan Hakim ptg semalam.. Lepas berarak tu ada makan2... Ada nasi minyak prepared by one of the teachers... Boleh tahan .. Sedap jugak:).. Alhamdulillah..


Maya rumah biru

Hakim rumah merah



Maklang pakai baju kaler kelabu or else ada yg hot sebab mak tak pakai baju ikut kaler rumah dia...so, tak payah pakai kaler rumah mereka.. Adil laaa

Kemudian ada persembahan dari madrasah dr Kemaman pimpinan Ustad Khairul.. Budak cute belah depan kiri tu rupa2nya anak Dr gigi di Kemaman.. Suara dia sedap.. Umur dia 12 tahun.

Selesai persembahan qasidah, kumpulan anak2 madrasah di jamu dengan nasi minyak...

Sementara itu, murid2 yg mendapat jawatan di sekolah diminta tunggu di audi untuk raptai perlantikan watikah yg akan diadakan Ahad ini. Alhamdulillah Maya jadi pengawas dan Hakim jadi ketua kelas tahun ini. Moga dapat menjalankan tugas dengan sempurna , InsyaAllah



Dan pagi ini, lepas ke pasar tani, maklang buat mee goreng. Lebih menjimatkan.. Kalau beli brekfas mau jadi RM20.. Memandangkan semua bahan naik harga kenalah berjimat cermat. Nak beli ikan merah dan udang RM 30/kg.. Terkedu kejap. Amek ikan merah 1/2 ekor bhgb kepala RM42! Tak jadi beli. Mggu ni pon puasa udanglah. Pergi gerai lain ikan merah rrm28/kg, dpt seekor yg kecik sikit RM28 kot tadi.. Bolehlah di supkan besok InsyaAllah..

Selamat berhari jumaat yang mulia..moga Allah berkati Jumaat kita.. Aminn

Jom berselawat.. Allahhuassoli'ala Muhammah wa'ala 'ali Muhammad..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan