Ahad, 19 Januari 2014

Pow wow dan karipap inti telur



Assalamualaikum


Ngantuk pulak petang2 ni. Entah dah berapa kali menguap. Nak tido lepas2 asar ni mmg tak elokkan. Nabi pon tak suka umatnya tido lepas waktu asar. Boleh mendatangkan penyakit gila nanti. Naudzubillah..


Hari ini maklang rajin sikit. Pagi2 dah bangun buatkan cucur udang as tequesteb by my abang. Angah pulak buatkan adek2 dia olio oglio utk bekalan ke sekolah.. Alhamdulillah ada bantuan dari anakanda. Tak menyupir pagi ini sebab abah yg hantar.. Maka acara masak lunch dapat diteruskan. Cuma ayam masak merah 

Olio oglio angah.. Alhamdulillah menjadi...

Cucur udang mak utk abah

Ayam masak merah utk lunch


Selesai masak, maklang ke kedai beli barang dapur. Kali ini sampai ke Paka.. Tunas manja, pasar paka, singgah artini dan juga pasar kerteh dan last sekali ke lmart. Nak cari daun selasih nak buat green curry konon2nya.. InsyaAllah nnt nak buat bila ada daun kemangi.. Tak dapat2 lagi:(


Lepas lunch terajin... Buat pow wow.. Alhamdulillah jadiklah jugak:) 






Alhamdulillah sangat mudah aje nak buat pau..antara nak dengan tak and rajin ngan malas je...:)

Dan lebihan inti pau, maklang buat karipap. Cik abang kata buat lah yang besar2 and letak telur.. Alhamdulillah siap terhidang buat yang tersayang...


Sekian buat hari ini.. 
Perut dah penoh mata dah ngantuk
Tak boleh nak baring kenalah duduk
Semoga hilang penat dan batuk
Hati ku girang buat dia seronok...


Hehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan