Sabtu, 15 Februari 2014

Bersama teman2, kuantan , berserah dan kerteh


Assalamualaikum...

Wah agak lama maklang tak bersiaran.. Sibuk tak dan nak berlama kat pc. Tangan asyik memegang jarum , stering atau diri berada di luar rumah.. Mengalahkan masa kerja dulu.. Almaklum.. Masa kerja disusun sendiri:) Alhamdulillah.. Jom kita flashback...

Rabu:


Petang selasa dapat berita yg salah seorang jemaah usrah ,CT, yg baru melahirkan baby diberitakan bahawa baby mengalami complication:(. Baby dalam 2.5kg @ 37 weeks telah dikejarkan ke hospital di KL. Mulanya maklang tak nak ikut sbb ptg rabu dah schedule ada pibg meeting, tp lps diskus2, kn pergi awal supaya balik pun awal:)

Pagi rabu kami bergerak meninggal kan Kerteh lebih kurang jam 8:47 pg. 10 org dalam 2 buah kereta. Alhamdulillah perjalanan smooth dengan hirukpikuk dalam kereta. Tau ajelah dah ramai2 ni ada aje yg melucukan ..tetapi setibanya simpang depan MegaMall belakang kereta maklang kena cium.. Aduhai terhirisnya hati ku. Pemandu muda itu mengatakan dia tak nampak maklang signal cuma nampak badan kereta maklang.. Laaa badan kereta dah 3/4 ke depan dia camana dia tak nampak tu.. Hmmm tak pelaa, nak buat macamana.. Dah terkena dah tercalar. Kesian punya pasal, maklang pulak yg bagi dia. Kete dia pon dah lama sangat. Sib baik cik abang tak marah.. Alhamdulillah!

Naik ke KMC, kat nurses' station, maklang tanya if ada midwife nama yati kat situ.. Rupanya yati warded sbb operate kaki.. Vericose veins banyak sangat.. Sungguh lama tak ketemu..:)

Lepas jumpa Yati baru pergi cari bilik CT.. Gamatlah bilik CT. Alhamdulillah boleh buat CT tersenyum walau hati sangat luka parah.. Moga Allah beri CT. Kekuatan.. Aminn.. Maklang dah lalui so maklang boleh rasa apa yg CT rasa...

Penuh...

Wah Bu Elly... Manjakan CT ye.. Ustadzah SHERRY Cam jeles je hehe...


Otw balik Kerteh, kami singgah kat kedai mee calong. Sangat teringin nak makan lagi lepas rasa yg kat rumah Dr Roza kat Berserah bbrp tahun yg lepas. Tapi yang ini tak sedap :(

Mee calong

Yg ini sedap! Alhamdulillah...


Letaklaa gambar ida..
Sian gambar dia tak de lagi hehe:)

Sampai rumah sudah jam setengah 4. Solat and zoom ke sekolah..nasib baikrl meeting kejap je.. Balik2 lepak jap!:)what an enjoyable day! Alhamdulillah

Sempat maklang rehat petang tu.. Dan malam ber Robocop dengan Maya dan Hakim. Malam lepas solat isyak maklang mengecat roses ni sebab pagi Khamis Maya nak kasi kat cg2 dia yg tak sempat siap last year:)


Khamis:

Alhamdulillah pg ini sambung walk2.. Ada newcomer: ).. Lepas walk we had breakfast kat umah maklang..

Lepas breakfas , siap2 menuju untuk menimba ilmu:).. Alhamdulillah..

Tak sangka pulak nak lunch kat tempat klas Arab:).. Tapi kena tolong masak jugak. Sedaaapnya makan ikan fresh yg ustadzah bawah. Goreng celup tepung dan goteng garam kunyit je.. Sangat sedap. Maklang masak sotong masak kicap. Tak dan nak ambil gambar sbb masa mula nak makan, maklang kelaur anbil Maya dan Hakim. Mula makan dalam pulu 3:00 kot, pastilah sedap sbb dah lapar! Alhamdulillah...

Petang tu sempat jugak maklang mulakan sulaman baru dan dah siap sulam petang semalam:) alhamdulillah.. 

Ok sini dulu ye.. Semalam birthday Nurfaezin.. Nnt maklang cerita lagi. Ada keje nak buat ni dan nak pergi khenduri kawin kejap lagi.. Sungguh malas nak pilih baju:) 

Sehingga bertemu lagi...:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan