Isnin, 3 Februari 2014

Dhira balik & Wedding di Padang Nenas , KT

Assalamualaikum

Alhamdulillah selesai sudah majlis kesyukuran menyambut menantu dan akikah dirumah Wan Pari. Anak dia yg ke4 kali ni. Mohd. Firdaus dan Nisa.. Meriah .. Alhamdulillah!

Sebelum ke rumah wan Pari yg hanya about 200m dari homestay kami, kami
Ke airport seberang Takir kerana menghantar Along nak balik Bandung. Seperti biasa Abah dhira ujan.. Hehe.. Kali ini mak strong sikit:)

Biasalah anak2 maklang, gurau sampai kelast minit sebelum berpisah.. Moga begini sentiasa sampai bila2..

Bye Nadhirah.. Study elok2 and jangan lupa solat ye! Mak sentiasa doakan anak mak:)..

Alhamdulillah selesai hantar Dhira.. Kami jalan2 pulang carik makanlah.. Apalagi. Nak rasa makanan kat KT..

Berenti je kat tepi jalan. Across sign board ni ada kedai..jual nasi kerabu dengan ayam bakar..

Sedap. Tapi agak mahal laaa.. Cam kat Kerteh dapat murah sikit:)

Lepas breakfast nak turunkan nasi kejap, maklang menyulam... ;)

Siap 2 bj maklang pun bersiap2 dan ke rumah wan Pari. Kat sana cuma tolong potong kek je:).. Ingatkan malas nak bercantek2. Maklang pakai jubah biasa je. Tapi bila tgk org lain cantek2, teringin pulok. So, maklang minta sepupu maklang yang hantar. Sempatlah gosok baju and tudung. Konon nak melawa.. Hehe

Sempatlah bergambar ngan buah hati pengarang jantung i.. Ada kawan kata gambar ni nampak malu2 cam baru nikah! Ye baru nikah 22 tahun yg lepas! Kelakau i rasa.

Selesai bergambar kat homestay, kami ke rumah wan Pari.. Sempat bergambar dgn makcik2 dan sepupus:)
Pengantin Pink!

My cousin and my aunties.. Yang baju oren wan pari, mak pengantin, yg tudung pink my aunty juga, yg lelaki my cousin yg sama2 kat Columbia , MO dulu..antara kazen yg terapat sejak kecik:)

My cousin . Alhamdulillah my cousin belah wan from JB:)

Kami pulang jam 4 untuk solat, siap2 kemas dan bertolak balik jam 4:50 kot. Singgah epot dan terus Kerteh. 

Sampai sini, tengok darling i macam dah mantok je..apalagi maklang rampas r"the wheels..

Lama kali ini , dari epot about 5:20 tiba kerteh about 8:15 kot. Banyak kereta


Ok takat sini dulu, nak start keje:)

1 ulasan:

  1. Haaa kat sini ur face seiras betul ngan abg azmi tuh! Could be mistaken for siblings instead of cousins!

    BalasPadam