Jumaat, 7 Februari 2014

I really have to do it

Assalamualaikum...

Bunyi title macam semangat betul. Benda kecik je tu.. I really have to do it now. Mata cam dah layu. Takut siap solat isyak kang mato den lolap yo...huuhuu


Again its a full day today.. Full of work but i did manage to golek2 about 15 mins sambil baca hizib lepas asar tadi. Kalau golekan itu diteruskan pasti jubah yg dah terbengkalai lamaaaaa itu masih tidak bersambung. Ada kot 3 lai belum fully complete. InsyaAllah by minggu depan boleh gaya pakai baju baru. Alaah jubah riau je pun bukan yg glamour2. Petang semalam beli selai, tp bila pakaikan kat angah nampak cantek sangat. Labuh pon ngam..

Eh jom crita arini dulu.

Pagi  tadi spt biasalah selesai apa yg patut, pecut ke Casa di Rantau laut hantara Maya tuisyen addmath, terus ke pasar tani ngan Angah. Returned Wan's phone call and wan kata .. Ada banyak ikan tak sana? Kat jb selar kuning was like rm18/kg.. Alhamdulillah rezki
Mak.. Melambak ada ikan cantek2 pagi tadi. So belilah kembung, merah, selar kuning, tenggiri dan sotong buat mak. Senang aje siang bersih, masukkan dlm plastik then freezekan. Nnt bila ke KL bawakan ke sana InsyaAllah...

Utk rumah maklang beli ikan bolos. Dulu rm6/kg.. Now dah 10.00. Cekek daroh!

Balik umah bfast nasi kerabu sedap. Then tolong2 siang ikan.. Then ambil
Maya dari tuisyen langsung hantar akim
Ke bowling di Mm.

Pukul 1, ambil akim kat MM then tetus hantar ke masjid solat jumaat..


 Ishh ngantuk lg sbb terbangun awal

Cadang nak tgk Robocop tp teket abis. So kami shopping barang dapur je tadi. Balik sempat siapkan jubah sehelai..


Selas n rabu


Group makcik dh start walking alhamdulillah. First day dapat jalan dekat 5km kot. Endomondo meter terpadam sekerat jalan. Banyak berenti sebab tu it took us more than 1 hour. Dapat pulak berita kawan masa gi haji meninggal. Khabarnya cancer. Alhamdulillah jenazah tersenyum.. Moga rohnya dicucuri rahmat Allah.. Al fatihah buat Normah.. Kita nanti macam mana agaknya nanti. Moga mati dalam husnulkhotimah.. Aminnn
Singgah kat rumah baru Elly




Dari rumah maklang melalui sek kg baru then pusing sampai dekat taman nabila then ke belakang sekolah.. Best2

Maklang terpaksa jalan cepat. Tinggalkan yg lain dibelakang sbb angah call kata akim nak pengsan.. Bila maklang sampai rumah, Akim dah terbaring dah kat rumah..



Ptg, after lunch ada pibg pasal PBS. Then lepas asar kami ngopi kat rumah maklang.. Pot luck:) hehe

Buat kacang pool


Elly bawak bakwan .. Sedap:)



Penat sungguh.. Non stop activity, dari briskwalk then melawat org meninggal then ke surau kelas ustadz Mad then klas tajwid then balik lunch, masak kacang pool ( angah dah tumis dulu) , solat, pibg then ngopi.. Mak sibuk sgt. Malam tergolek dog huhu

Rabu same2. Start at 8:15 am. About 3km kali ini in 42 miins. Lepas

Ptg gi cuci kata kat butik.
Tersangakut selai

Ngantuk

Zzzzzzzxx

Tiada ulasan:

Catat Ulasan