Selasa, 18 Februari 2014

Kelas menjahit beg:)

Assalamualaikum..

Hari ini Kerteh panas. Maklang yg dah lama tak berdarah hidung, petang tadi tiba2 hidung berdarah pula. Alhamdulillah taklah teruk..

Keluar ke nursery kejap tadi. Beli pasu dan tanah sikit lagi since ada org bersemangat nak tanam pokok bunga. Sejak wiken lepas dia aleh pokok hydrangea ke pasu besar dan semai anak2 pokok. Yg bestnya, dah ada yang book anak2 pokok tu.. Maklang nak kasi free je tapi kawan2 maklang kata tak apalah, mereka nak bayar. Kesian Angah penat tanam.. Dapat jg tambah pendapatan dia..sporting betul aunty2 ni kan! Alhamdulillah..

Ini yg kakak dah aleh. Yg belah belakang tu maklang yg tanam.. Alhamdulillah daun2 besar lagi dari tapak tangan maklang dan ada yg berbunga dah tu!

Petani moden ... Penganggur pun ye:)

Semalam maklang agak sibuk. Pagi  macam biasa buat walk2. Jauh sikit semalam. Balik rumah belum sempat nak bersihkan diri, kawan2 yang nak belajar buat beg dah sampai, maka terpaksalah mengajar kejap dulu.. Alhamdulillah berjalan lancar. Mula dari pukul 10 selesai dekat 3:40. Ada 9 orang semuanya.. Ada yg menyusu baby, kejar anak.. Tapi semangat nak belajar tu sangat bagus! Maklang kena buat tutorial utk kelas semalam.. Harap2 ada masa dalam masa terdekat.. Jom layan gambar ye
Apalah yg dimenungkan ustadzah Sherry tu?

Semangat Ustadzah Nor potong kain..

Jahit jangan tak jahit

Kat ruang tamu, ruang makan semua penuh dengan mesin jahit.. Meriah rumah maklang semalam:)

Ni anak2 murid maklang.. Ada 9 orang semuanya.. Sorang lagi tak dapat bergambar sebab layan anak nangis kot:)

Macam nilah semangat mereka.. Maklang bangga ada pelajar yg ingin nak belajar walaupun ada baby yg kacau. Tahniah Sri!

Patit beg mereka lambat siap, org sibuk di mesin jahit, mereka sibuk bergambar! Ooopsss jangan marah Pah dan Sri!

Lunch mee rebus:)


6 orang berjaya siapkan beg .. Yg lagi 3 macam kena masuk kelas semula.. Hehe

Lepas kelas maklang gi mtg ngan ceo prudential kerteh.. Hehe.. Macam best je dengar.. 


Malam melepek kepenatan.. Apa2 pon happy sebab dapat curahkan ilmu yg sedikit.. Moga Allah berkati usaha kita semua..

Jumpa lagi.. Soon.. I hope! InsyaAllah



1 ulasan:

  1. salam puan... blh drop no fon x sbb sy berminat nk belajar menjahit baju. sy duk area kerteh jugak mmg tgh mencari org utk ajar menjahit.

    BalasPadam