Isnin, 24 Februari 2014

Wiken lagi

Assalamualaikum

Sudah malam senin.. Cepatnya masa berlalu... Alhamdulillah hari ini si teleng banyak jugak menyulam... Habiskan jahitan semalam dan selesai dah tengahari tadi:) tapi setakat sulam ajelaa... Matikan dan letak manik tunggu kakak. Lepas tu baru warnakan. Buat suka2 aje. Bukan tempahan. Kadangkala muak buat tempahan ni. So utk naikkan mood semula maklang freelance on the design. Alhamdulillah bila siap, maklang upload di FB dan dah ada pun yg book. Tapi dia nak framekan. Lagi mudahlah kerja i.. Tak perlu jahit but of coz maklang kurangkan rege lah sikitkan:)

Yang maklang start tengahari tadi, si matahari pon baru je siap lebihkurang jam 11:20 malam kot. Tapi belom matikan lagi. Belum manikkan lagi.. Lama dah ditempah oleh kawan maklang. Ada kot 6 bulan lepas.. Sian lama betul dia menunggu.. InsyaAllah penantian bakal berakhir:).. Soon insyaALLAH ..:)

Besok kena mula jahit sulaman yang ada utk dijadikan beg2. Ada juga yang perlu dicat.. Alahai .. Banyaknya keje I:).. Tidak apa.. Allah beri rezki.. Bersyukurlah!


Berakhir bab RE. Kita mula bab makan pulak:)

Pagi semalam we had roti jala dan kuah dalca. Maklang dah siap masak kuahnya hari jumaat. Sabtu pagi lewat sikit ke dapur sebab melayan leher yg sakit ni. Puas dah cik abang urut tapi masih belum lega.. InsyaAllah besok dah book kak yah. Harap2 rasa lega sikit insyaAllah

Lepas brekfas kami bertolak ke
Kuantan sebab nak melawat FIL yg dah tak kuat. Alhamdulillah dia sihat, cuma sekarang ni dah tak ingat. Moga Allah pelihara my FIL

Lepas dari situ, kami lunch di Sara Thai. Sempoi je.. Diet konon:).. 

Cik abang I order kuew teow sup. cik adek order nasi goreng seafood. Mula2 tengok macam tak cukup je.. Tapi bila dah abis sepinggan makan ngan kerabu mangga konyang jugak.. Alhamdulillah..
 Ini nasi goreng cik adek. Cik abang dok bertentang selang 1 kerusi. Dah lama
Kawin ni nak lapang2 je duduk. Kalau baru kawin, lagi sempit lagi suka.. Yelah.. Masa mengubah manusia.. Ooopppss jgn marah cik abang ku.. Cik adek gutau je.. Hehe..

Stopover kat rumah sepupu dekay.. kamdar.. Shopping kain utk students dan kawan dan sendiri juga ada.. Huhu.. Terghobang dah duit ku..

4 beg plastic besau. Diasing ikut rege.. Banyak 1m cuts.. Harga pulak
Lain2... Takut ug belikan ni confuse pulak


Ahad:

Bangun awal. Leher masih sakit. Tapi tak layan. Buat mee goreng basah as requested..

Dan juga buat rojak india kesukaan cik abang:(Alhamdulillah!
Homemade rojak India 

Alhamdulillah!
 Tersenyum gumbira bila serve kat our bed..2 kali ulang!

Ok takat sini dulu ya

Assalamualaikum 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan