Khamis, 27 Mac 2014

Kisah bantal kekabu dan makan malam




Alhamdulillah yg ku cari bertemu.. Dan yg tak dicari juga bertemu

Dalam kesakitan mmg banyak kemanisan. Allah dah susun baik2.


Pagi tadi bila bangun tidur mmg tak selesa. Malah dah bbrp hari ni tak best tidur sebab bantal tak best. Bantal lama, kecik dan keras. Cik abang jg komplen leher dia sakit.


Lepas cik abang gi kerja, mem rehat2, golek2. Lama tak buat macam ni.


Fikir2 camana nak beli bantal
Kekabu. Alang kata aunty ani cakap kat pasar Gombak ada. Maklang semangat. Post kat fb tanya kalau ada lagi yg dekat2 ngan umah maklang. Ada bbrp orang yang respond. Tapi kat Keramat.. Alamak jauhnya!


Google lagi. Jumpa kat Pasar Gombak. Macam dekat je..plan2 nak ajak alang aje nnt petang. Tapi bila turun bawah nak pi cuci kereta and nak tanya pasal rumah ni, maklang terfikir, why not i redah sendiri hehe. Google map ada waze ada. Sementara tu tanya juga kawan yang duduk kat gombak. Ok set! Semua on kan..


Startlah konon bawak kereta ngan konfiden.. Hehe.. Tgh2 bawak lepas dah tawaf jalan kucinh kejap, kawan maklang, kak asmah mesej. then call, then with Abang Man's guidance kami selamat sampai kat rumah kak Asmah.. Alhamdulillah ..

Tuan rumah ..

Anak puan rumah

Macam hotel

Betul.. Cantek sangat

sedap hidangannya

Lepas dijamu makan tghari ( i belum brekfas) kami dihantar abg Man ke pasar Besar Gombak.. Alhamdulillah dapat bantal kekabu yg dihajati;)


See .. Allah sesatkan kami utk bertemu Kak Asmah and then dapat beli bantal kekabu yg diidamkan;)

Beli 12 bj @ RM 25 each utk 10, dan yg 2 mula2 beli @ RM26. Alang pesan 7, tapi tak cukup!

Balik dari Pasar Gombak cuma abt 5km je dari rumah bila ikut Duke. Alhamdulillah  selamat sampai!

Malam pulak Alang belanja sbb Angah baru lulus SPM:)





Best in the world


Macam2 ada.. Sedap!


Tq Alang! Sampai juling mata nak belanja kami!




Tiada ulasan:

Catat Ulasan