Sabtu, 26 April 2014

Macam2 crita...


Assalamualaikum


Wah lama maklang tak bersiaran. Banyak projek gitu. Projek cari duit.. Bila org minta tolong dari segi keewangan kenalah carik akak camana nak mencarinya.. Alhamdulillah dari main2 nak buat 2 beg size dan 2 beg size xs, Allah bagi berbelas2 .. Berpuluh2 tempahan beg tanpa riben.. Syukur Alhamdulillah .. Dan usaha ini juga disambut baik oleh bekas anak2 murid maklang yg sama2 menggembelingkan tenaga.. Tq Allah!

Beg ini baru siap semalam ... Sekali 6 biji org buat tempahan.. Alhamdulillah .. Tapi masalahnya bila pulak nak menjahitnya...moga Allah beri kelapangan... 

Yg inj antara beg2 yg maklang buat.. Jual kat bazaar kat surau rantau..  Tapi cuma 3 je yg laku... Belum rezki...tak apa.. Bila sampai masa Allah nak kasi rezki.. Maka
Akan dapatlah rezki itu.. insyaALLAH ...
Yg lain2 banyak tapi tak terlarat nak bubuh sini...


Yg ini pulak siap 2/3 malam lepas.. Maklang terpesona sendiri:).. Alhamdulillah ... Seronok bila Allah beri ilham.. Banyak pulak org menempah. Ikutkan maklang malas nak ambil tempahan.. Tapi seme nak buat hadiah utk mak mereka...so maklang cairrrrrr.. Maka membantung tulanglah.. Mana nak kejar beg , mana nak kejar RE,
Tempahan dari Aussie dan juga kerja2 yg dah mmg nak due.. 


Sekarang Angah telah ' giler stering'. Maklang lah org paling bahagia sebab ada jg drebar nak tolong2 ke sana ke mari... Alhamdulillah ...

Ini pula gambar Baby Dyia yg kami
Carik duit utk dia. Moga dapat bantu parents bayar bill hospital baby yg berpuluh2 ribu. Alhamdulillah baby dah balik rah after more than 2 months kat spital.. Alhamdulillah 


Ni kat bazaar surau hari rabu lepas.. Enjoy I berehat sambil menyibuk2... Tak payah jahit. Jual jugak pastry puff yg habis tp choc cake tak habis... Bkn rezki kami

Tumpang pastry puff n kek kat meja bu Elly dari my messy kitchen:) tq buk!


Alhamdulillah 2-2 hari puff maklang habis.. Tapi angah yg buat hehe:)

Ni siap kawan maklang ambil utk di bawa ke Perak , ranu lepas..

Haaa.. Ni lagi bags yg maklang jahit..:) semua dah bertuan! ( cari2 gmbr dlm hp... Ni baru jumpa)

Saje tunjuk bekfas angah buat.. Sedap zz entah hari apa punya.. Agaknya..

Hahaha.. Ni ha soto maklang buat utk
Lunch... Yg mmmbam tu tangan bujang maklang..


Eh oklah...maklang nak solat maghrib.. C u when i c u.. insyaALLAH ...

Thank u for dropping by:).. Love u!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan