Isnin, 23 Jun 2014

Melaka trip.

Assalamualaikum 


Alhamdulillah we arrived in melaka around 12 pm. Picked her up outside her dorm and we headed to rumah uncle zali and aunty noor, mak and abah punya best friends since abah's school days. Alhamdulillah.  


Mmg dah janji dengan mak and abah that we will meet kat rumah uncle. 

Lunch and solat kat rumah mereka. Kami
Bawa food dari KL dan juga mak bawa food dari JB. Aunty noor tak berapa sihat.. So tak nak nyusahkan aunty. Lepas solat makan2 bual2 ngan anak sedar aunty syed nagiff yg last maklang jumpa masa umor 13 ke 14 tahun! Lama tu! Alhamdulillah dia masih ingat maklang lagi:)

Kita layan gambar jelaa eh

Kami angah sebelum ke rumah aunty. Cek in kat homestay nearby. Apa entah tempat tu. Mahal semalam rm380, 4 bilik. Tapi tak cantek dan tak berapa bersih. Ni more next timelaa. Jauh beza dari yg kat Padang nenas terengganu.. Huhu

Sabtu angah gi uni. Ada orientation utk asrama dia. Kami
Ke tamingsari. Jakun jugaklaa.. Macam
Yg kat hong kong dulu. Tp ni kecik and kejap beno utk rm15 for about 10 mins kot.





Seghiau..

Jammnyalah kawasan situ. Tgh kat atas angah call minta ambil dia. Abg kata tunggulaa jap lg abg datang ambil.

So kami jalan2 kat2 situ. Apa kenama dia. Dengan cuaca yg teramat panas.. Masuk dalam situ beli tshirts je.. 

Then lepak2 jap
Kat taman depan pahlawan Mall kot nama dia. Budak2 dah lembik. Lamanya tunggu abah nak ambil. Mmg jam sangat.

Masa menunggu terserempak dengan kawan kat uni... Dah bermenantu dah dia.. Mula takut nak tegur sbb takut salah org tp tegur je.. And betullah tu dia. Sempat bergambar jap:)


Petang masa otw nak naik cruise bertembung ngan aunty noor dan uncle otw to our place. Jom pegi sekali.. Cantek sungguh kat situ! Alhamdulillah 






Malam tu balik makan lauk rendang wan. Ajak sekali aunty and uncle. Alhamdulillah


The next day kami bertolak keluar dalam pukul 12:00 pg makan kat medan selera. Tak sedap mana... Huhu tp bolehlaaa



Dalam pada tak sedap pun abis jugak.. Hehe

Then ke rumah aunty utk solat dan bertolak balik about 4 utk hantar angah then terus balik. Kat tol air keroh kol 5 tiba KL dekat 8:30.. Sempat singgah kat air keroh beli dodol cincalok belacan
Etc. 

Mmg tak dan maghrib so singgah rumah sepupu si Bkt damansara utk solat jamakqasar baru balik... 

Alhamdulillah

Sedihlaa tinggalkan anak no2 jauh2 . Moga Allah pelihara Angah.. Dan beri kejayaan dunia dan akhirat.






Tiada ulasan:

Catat Ulasan