Sabtu, 31 Mei 2014

Talism@n Family Day 2014


Assalamualaikum 

Reporting live from stadium merdeka pagi ini.. insyaALLAH 


Pagi2 kol 7:30 am dah keluar .. Excited sangat as usual is Abah.. Sampai abah kata jom .. i -fie.. Ganti selfie... Bolehlaaa...hehe

Along kata abah macam sebaya Hakim.. Senyum suamiku mmg sentiasa buat dia nampak muderrrr.. Alhamdulillah !

Mak pon nampak muderr gak walau tak nampak sebaya Maya.. Hehe...

Ni dah sampai stadium merdeka. The last time i was here was like 35 years ago kot... Masa tu ada pertandingan band antara sekolah2.. SIGS dapat juara ke dapat no.2? I jadi spectator sahaja:)

Tu nampak tak abah yg excited..:) 

Jom breakfast dulu.. Oklah je rasa dia buat alas perut.. Icop makan bersuap pagi ni.. Or else tak mo makan!


Register game .. Maya masuk 1x200m and 4x100m.. Icop masuk apa ek?.. Hakim? .. Mak reporting work je!:)



Seronok sekali2 outing ni:)


 Mak bejaya buat peace atas kepala maya!!! Yeay!!!

And our son became the mascot!


Icop masuk 100m 


Nnt sambung lagi...


Khamis, 29 Mei 2014

Selamat di sana Abah yang dikasihi

Assalamualaikum

Bersiaran dari KL . Dah kat sini 1 minggu Alhamdulilah. Hantar angah masuk MMU ahad lepas. Langsung mak kasi anak2 cuti terus... Baguskan mak ni. Hmmm... Cerita Bandung tak sempat khatam... 

Percutian kat Bandung yg hampir tiap malam makan satay.. Alhamdulillah..tapi sehari sebelum kami dijadualkan pulang ke Malaysia, maklang dapat message kat Fb dari adek ipar, bapa mentua yang dah sekian lama tak sihat telah pulang ke rahmatullah. Masa tu cik abang sedang tidur, along di UPI , maklang je tengah kemas2 barang2 yg dibeli di Pasar Baru.. Tengah gurau2 dgn kawan difb.. Cerita pasal renda/ riben yg dibeli..


Terkejut juga, kejut cik abang pelan2 takut dia tersentak. Sendiri pun terkejut jugak. Tp redho sebab kesian tengok FIL yang lama terbaring tak cakap, makan bersuap etc di rumahnya. Kaklong yang bela Abah kat rumah nya.. Seminggu sebelum ke Bandung kami telah pun melawat Abah. Masa nak balik, terdetik, macamana ye kalau abah pergi masa kami tak ada.. Persoalan yg telah pun terjawab 12 May yang lalu:(


Abang kata.. Lina ok tak? Ok jawab maklang.

Tanya pula pada paklang.. Abang ok tak? Ok...dia jawab..

Maklang terus bermsg ngan SIL kat fb sebab masa tu hp kami dah no indon. Entah kenapa watapps tak masuk. Paklang bbrp kali cuma nak call kaklong di kuantan. Tak dapat2..panic ke kenapa tu? Dia kata kat maklang relax na.. Relax...eh.. Eh.. Tahu2 abang yg gabra. Macamana tidaknya.. Bapa meninggal kot. Last2 maklang yg dapat call makde..baru suamiku dapat bercakap.. Katanya teruskan urusan jenazah. Tak perlu tunggu kami. Flight balik kami
Tengahari besok... insyaALLAH ..

Alhamdulillah besok jam 11:50pg ke KL, tiba KLIA2 jam 3 lebih, tiba rumah jam 5, bersiap langsung ke Kuantan jam 6:30. Tiba kuantan 9:30mlm. Tahlil sedang berlangsung. Alhamdulillah urusaN jenazah sampai pengkebumian selesai dengan mudah. Moga roh Abah sedang bahagia bersamaNya.. Aamiiin....malam tu juga kami balik kerteh. Penatnya Allah sahaja yg tahu. Petang besoknya kami kekubur Abah, kemudian arwah MIL dan arwah BIL. Kami titipkan doa buat mereka semua..lepas tu pergi rumah kakak ipar utk solat dan meneruskan perjalanan ke KL..

AlFatihah buat Abah yg dikasihi...

------

Itu cerita lama...

29 hb kami melawat anak2 yatim yg ibubapa mati digilis lori. Alhamdulillah kutipan derma dari kawan2 maklang dan alang mencecah 11k lebih.. Murah rezki anak2 mereka. Semoga yg menjaga mereka amanah ketika menggunkn wang yg disedekahkan org ramai..

Dan semoga roh ibubapa mereka dicucuri rahmat Allah..

Rabu, 21 Mei 2014

Sibuk 1 minggu rasa macam sebulan..

Assalamualaikum

Dah berapa lama tak updet ek. Lost track of time. Mmg rasa 1 minggu lepas yg berlalu macam masa 1 bulan. Bila ke kelas semalam, tak ingat dah yg baru skip klas 1 kali aje. 


9 May yg lepas cik abang belanja bawa jalan sampai ke Bandung. Konon hadiah harijadi. Alasan ke sana pon sbb anakanda sulung dah mula sakit mata.. Daddy kata Mommy has to go and visit daughter.. Sbb anakanda kalau stress mmg laa mata buat hal!

Alhamdulillah lepas melalui KLIA2 yg macam sangat jauh tu and lepas berganti gate entah 3/4 kali, kami dapat board akhirnya. Lambat 1.5 jam kot. Tiba Bandung beg kena gelidah. Terlebih gelidah kali ini.. Hmmmm:(

Dhira kata tak boleh jumpa malam itu sbb dia ada tak dapat taxi dari uni
Pendidikan indonesia. Dia yg minta kita dtg, tapi dia bz. Lupa sbb ada Bandung games. Tapi rezki nak jumpa
Dia usaha jg nak dtg hotel. Kami dok kat Aston Tropicana. Kali ke2 di sini.. Dan sgt puas hati dgn bilik. Rupanya kamar kami di upgrade dr junior suite entah apa entah yg lebih baik. Alhamdulillah . Dhirah balik ke UPI lepas makan ayam bakar yg mak bawak.. Mmg dia request nak ayam bakar yg letak thyme and oregano.

Antara gambar kat bilik tu..
Makin tembam along sekarang.. Ingat makin teruk belajar makin kurus.. Tapi sebaliknya ..huhu

...

Besok pagi2 lepas breakast kami pi amek Along kat UPI. Dia nak balik makan... Maklumlaa mak bawak dekat 10kg kot barang2 makanan utk dia.. Macam2 request...

Brekfas berdua...macam pi hanimung pulok le.. Alhamdulillah 

Lepas bekfas amek Along di UPI. Then mommy and dotter slept soundly. Lepas zohor hantar Along balik UPI. And both mommy and daddy pi shopping..:)
 Letih sangat perjalanan KL ke Bandung.. So santai2 aje.. Petang tu kami ke Pasar baru beli kain2 koton sedikit utk anak2 dan sendiri.. Hehe..


Kami makan satay Pak gino pada malam kedua.. Enak bangat.. 
 Satay buntel dan satay kambing...


Lepas dinner terus balik hotel. Along sampai agak lewat malam tu.. Ke along x balik? Dah tak ingat sbb rasanya lama sangat dah berlalu...  

Huhu.. Besok kot sambung.. Keje tgh banyak sangat.. 

Sekian dulu ye...