Khamis, 8 Januari 2015

Tortila Tower Inferno...



Assalamualaikum


Alhamdulillah berjumpa lagi kita...updet blog sambil tengok Forum Perdana. Best malam ni pasal selfie - Ustadz Badlishah, Ustadz Kazim dan Ustadz Elyas


Kepala macam weng malam ni. Leher tak brapa selesa . Agaknya sebab tunduk menjahit. Alhamdulillah sudah selesai . Memanik acara minggu depan InsyaAllah.

Min tak de kerja.. Dia susun atas katil dan kira ada berapa yg maklong buat..:)


Pagi tadi maklang tak ada idea nak buat apa. So buatlah tortilla gulung. Inti ayam letak lada itam, oregano dan garam. Goreng atas pan kejap. Pastu panaskan tortilla tu. letakkan tomato, kobis yg dihiris, timun hiris dan carrot yg disagat.  Alhamdulillah...payah nak makan kalau glung gitu je, so , maklang masukkan dalam plastik dan celotapekan...hehe.. Maklang panggil tortilla Towering inferno.


Letak dalam mug.. Sebab seal sebelah je:)

Tengahari maklang buat mee kari. Tapi tercair. Tu pakai 2 paket kecik kari. sepeket RM1.oo Mahal betul. Biasa pakai peket besar...and kalau maklang buat mee kari mmg pekatlaa...Lepas lunch, modifylaaa...pekatkan, tambah santan dan sebagainya...tp bila tiba malam, tak dan pulak nak makan. Mee nya abisss!!


Happy cik abang mengadap mee kari

Kejap lagi nak kemas bilik  yang serabut...Cuti nak abis dah..Rumah sudah panggil balik..Harap2 cuaca elok bila kami balik nnt. InsyaAllah..:)


Terimakasih singgah sini:)

2 ulasan:

  1. salam kenal maklang, wah kreatif lah boleh try letak dlm mug jugak nnti bila kaknoor buat tortila kan

    BalasPadam