Rabu, 6 Mei 2015

Day 2: Birthday vacation in Bali

Assalamualaikum

Alhamdulillah my blogs masih nyawa2 ikan.. Jangan tertipu ye.. Entah dah brape kali ni cuba nak komen kat blog lain tapi fail je.. Sebab.. Maklang lupa password! Hehe...lepas dah dekat 6 kali baru betul. Rupanya password lama jugak yg kekal. Yg tukar2 itu utk email lain hehe


Masuk blog sendiri ok sebab nyawa dia onnnn je all the time kat fon maklang. Or else memanjang asyik tukar password.. Nak masuk 5 series dah besok lusa kalau panjang umur InsyaALLAH..


Maklang masih di Bali. InsyaALLAH friday petang pulang ke tanah air. Semalam kami ke Bedugul. Indahnya pemandangan sepanjang jalan.. Sungguh Alah Maha Kaya! Somehow .. I just love Bali..

Nak gerak ke Bedugul.. Ni hotel kecil yg kami sewa. Cuma rm100 semalam, melalui Agoda. Kami dapat percuma je sebab guna RCI.. Alhamdulillah!

Di luar Swaha Hotel tempat penginapan kami..



Banyak ukiran batu di sepanjang jalan. balinians ni pengukir  yang hebat sampai jalannya pun diukir kata Uncle Rahman bila kami melalui jalan2 yg rosak... Hehe

First stop tempat jual lukisan dan silver.. Alhamdulillah kekanda belikan 4 utas gelang untuk anakanda2 dan adinda dia :)
 
Tak dan ambil gambar lukisan sebab sibuk pilih gelang. Mula2 nak ni lepas tu tengok cam tak cantek je hehe

Maklang pilih yang ini pulak. Entah kenapa senang je dapat anggukkan cik abang :)

Maklang suka semuanya nanti boleh share2. Hadiah anak bujang masih belum dapat. Bonda dan ayahanda juga serta adek2:)

Sebelum tiba destinasi singgah kat strawberry farm tepi jalan je..

Geli tengok bat ni

Cantekkan!

Dari situ kami ke Bedugul. Tengok Pura org Hindu. Kat tengah danau. Canteknya pemandangan yang Allah ciptakan.. Allahuakbar!
kat luar  pintu masuk


Suamiku tercinta


Belakang tu pura - kuil hindu .. Kat malaysia org biat perhiasan kat kolam benda tu yg atap itam macam rambut tu..

Cantek kat belakang tu ada gunung dan kabis:)

I love him as well as the hydrangeas:)

Stop sini dulu. Nak siap ke Kintamani and entah mana lagi acara.. Selamat berblog semua:)






5 ulasan:

  1. Memang cantik! Tengoklah colour langit tu, SubhanAllah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  2. Sakan berjalan ni, Mak Lang...

    BalasPadam
  3. best nyer ..tgk maklang jalan-jalan cari makan dan menjamu mata ...

    BalasPadam
  4. tak penah sampai Bali
    boleh masuk dlm list nih

    BalasPadam