Selasa, 5 Mei 2015

Greetings from Bali..



Alhamdulillah .. Kami tiba Bali jam 4 ptg, lebihkurang. Dari Kerteh jam 5:40 ptg pada hari sebelumnya. Seronoknya Allah bagi rezki untuk kemari lagi. Syukur atas segala nikmat Allah!

Sementara tunggu plane sampai, wefie kejap


Mesti nak bergambar dalam plane hehe

Turun diairport Bali, terasa sangat kelainannya. 9 tahun yg lepas kami sekeluarga ada datang kat sini, tapi memang tak ingat langsung macamana rupa airportnya. Memang rasa cantek sangat airportnya kali ini. Sangat asing betul rasanya. Besaaaarrr dan luas sangat bila masuk airport. Sangat berbeza dengan Bandung yang besarnya lebihkurang airport di Kerteh je.. Hehe

Sesampai di airport kami cari pak supir. Kemudian cari wan sara, tok rahman dan abg eddie:).. Pak supir kata.. Oh mereka di kopitiam. Rupanya mereka dah jumpa supir kami sebab nampak tag nama yg di pegang supir tu.. Mereka tiba di bandara lebihkurang 1 jam lebih sebelum kami. Flight kami delayed 1 j dari waktunya..
Alhamdulillah... Sebenarnya wan sara nak ikut kami masa maklang beritahu dia kami nak ke Bali, masa tu maklang ke Jakarta bulan lepas..ingat nak hanimun berdua tp ditakdirkan kami ada peneman..

Maklang sempat ambil gambar dari atas. Wahhh banyaknya development. Tengok jalannya yang berselirat, memang betullah dah sangat developed!

I was wondering apakah yg macam lagoon tu?

Agak padat juga


Alhamdulillah dari airport ke hotel kami, yang berada agak jauh dari bandar , sempat kami jalan atas laluan yg terletak atas laut. Ingatkan dibina atas paya tp menurut supir, ianya atas laut. Patut nampak boat2 banyak tapi atas tanah. Ketika kami lalu air dah surut:)


Jauhnya perjalanan nak ke hotel. Risau sebab belum solat zohor dan asar. Abang kata dekat aje, insyaAllah sempat jamak takhir. Tapi jalan agak jem. Maklang tanya pak supir sempat tak? At first dia kata sempat sebab ingatkan maklang tanya maghrib jam berapa. Kali ke2 tanya baru dia paham. Dalam hari berdoa, permudahkanlah kami menunaikan kewajipan kami. Seolah2 Allah mengkabulkan doa kami. Masjid cuma about 500m dari tempat maklang tanya. Dan bila tiba kat masjid itu, ternyata itu masjid yg pernah kami solat sekitar 9 tahun lalu:).

Tak sempat nak ambil gambar. Kelam kabut sangat.. Belum habis solat jamaq qasar asar, azan dah berkumandang. 

Alhamdulillah dapat sama2 menunaikan solat maghrib berjemaah.

Lepas tu bertolak ke hotel.
Tak jauh dah, cuma 10-15 mins perjalanan. Kami tiba lebihkurang jam 7 malam..alhamdulillah. 

Bilik hotel kecik tp dilengkapi dgn microwave , peti ais, pinggan mangkuk dan lain2 alat asas
 
So inviting! Kami bagi wan sara n family , the attached bedroom yg kami dapat melalui RCI. Kami ambil bilik yg dibook utk wan sara. Lagipun nak buat apa ada 2 bilikkan.. Hehe..

Sampai2 kami makan bekalan yg kami bawa. Sebab sini ramai penganut hindu, maka makanan mereka kami agak was2. Masa 1st trip dulu duduk kat Holiday Villa milik Malaysian jadi brekfas halal. Kali ini di Swaha Hotel milik org Hindu..tp dia kata no pork no pork.. So berani lah guna pinggan mangkuk dia.. Tp wan sara mmg bawa pinggan plastic..

Makan di luar kamar. 

Tok Rahman Gunardirja Alhamdulillah masih kuat walau umor susah memjejaki usia 80 lebih

Wan Sara bawa makanan macam2. Tak lalu dia nak makan luar 
 
Yours truly terpaksa ambik selfie lah.. Alhamdulillah seronok makan camni.. Sedappp!

Malam, sempat jahit sekuntum bunga RE je. Melepek!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan