Selasa, 11 Oktober 2016

Kisah sedih dan pt3

Kisah semalam... gambar masa cg sedang memberi tips terakhir sebelum masuk exam

Penatnya rasa badan semalam. Awal dah masuk tidur.

Terlupa langsung nak buat cupcake semalam. Dah jam 9:30 baru teringat. Manalah nak buat. Badan pun penat. Penat otak fikirkan problem. Lagipun smlm menunggu anak2 kat kawasan legar dengan cuaca yg agak panasa buat badan rasa letih.

Alhamdulillah
siap juga draft surat ke BEM semalam, pengiraan dan order tshirt siap
Kit riben siap 2 set
Jual pinggan mangkuk siap

Memang Allah datang rezki dari mana2 arah. Habis je baca mesej yg agak menyedihkan itu, masuk pula mesej kata kawan yg suruh simpan beg dia yg tak sempat2 diambil minta bawakan beg dia ke surau dan nak juga pouch. Ptg pulak sorang lagi sahabat mesej nak tolong jualkan pinggan2 yang ada..

Redho je dengan ketentuan Allah.. Allah datangkan org2 lain utk bantu dalam segala hal. Allah datangkan sahabat2 yg nak pujuk hati. Tak apalah buat pengajaran. Lain kali jangan berniaga atas dasar percaya. Mana mungkin sy mengambil wang selagi barangan belum ada. Deposit pun saya tak ambil inikan pulak sampai beribu RM.. mustahil! ( tp ada je nak bank in sebab tak sabar .. ).

Semoga Allah beri keyakinan dan membuka ruang lain bersama orang lain utk meneruskan usaha mencurah bakat di atas  kain dan riben .. Amiin

Semoga hati ini lebih tabah dan kuat. Pasti Allah ada plan lain yg kita tak sangka.. pastinya lebih baik dan lebih hebat..

3 ulasan:

  1. Assalamulaikum Admin,

    Mohon untuk dimasukkan blog saya ke blok tuan. Blog saya:

    biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    Sekiranya sudah dimasukkan harap maklumkan kat email saya: biarlembuyangjadilembu@gmail.com

    Terima kasih.

    BalasPadam
  2. semoga Allah permudahkan urusan maklang...pernah beli beg dr maklang...dpt le arwah mak merase pakei sekejap..sblm dia pergi buat selamanya..al fatihah

    BalasPadam
  3. Assalamulaikum Admin,

    Mohon untuk dimasukkan blog saya ke blok tuan. Blog saya:

    biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    Sekiranya sudah dimasukkan harap maklumkan kat email saya: biarlembuyangjadilembu@gmail.com

    Terima kasih

    BalasPadam