Khamis, 24 November 2016

Cepatnya masa berlalu

Assalamualaikum


Masa berlalu begitu cepat

Tiba2 dah Khamis semula.

What have i done since the last time I updated?

Ahad - busy dengan Maya dan cik Abang. Oh ye buat soto ayam pagi tu. Masak orang malas.. Pagi Ahad ada solat hajat di sekolah, Kami solat kat gym  je. Alhadmdulillah it went well. Solat untuk nak buat surau kita tu. Semoga Allah  permudahkan.

Balik  dari sekolah melayan dapur lah. Alhamdulillah, bibik dah siap microwavekan kentang. Balik  tinggal campur2 semua bahan2. Bulat2kan dan minta bibik gorengkan. Kuahnya dah siap pagi sebelum ke sekolah. Siap jg mee kuning utk brekfast. Alhamdulillah..Kenyang tengok Cik Abang makan:)

Ptg tu Rita and 2 of her friends singgah sementara nak tunggu flight jam 6:00 ptg.


Isnin: pagi2 WA Sal..jom walk . Alhamdulillah  pagi tu matahari memancar. Alhamdulillah lepas lah  jalan  macam biasa. Letih jugaklah sebab dah lama tak walk. Unfortunately lepas balik, sampai hari ni macam palpitation pulak. Dah pun buat ECG semalam. Reading OK je. Tapi sekejap sangat buat camana nak tengok apa problem. Kena buat angiogram abg kata..Takut pulak.

Masa kat Kelas Tafsir Senin tu, mata macam tak leh bukak.

Petang melayan beg. Siap dah beg Shereen semuanya. Bag Kak Zah , Beg saerah.. Semalam Rabu, dah pun semua orang collect. Best jg siap banyak. Alhamdulillah.

Selasa petang, Alhamdulillah siap jahit kak liza yang sangat besar.  

Our  25th anniversary!  Alhamdulillah! Tapi tak ada apa2 sambutan. Tak ada dapat hadiah apa2 pun sebab kewangan agak sempit. But  I bought something for him:)...Ni dia belum tahu dan  dia  tak baca blog ni...so tak pelah nak tulis pun.

Petang semalam dok potong kain untuk beg lebih  besar untuk kak Liza. Alhamdulillah  dah nak siap. Tinggal  touch up sikit2.

Ni dia about 18 x18 x 16 in. Harap2 Kak liza suka..Maklum percubaan pertam jahit beg sebesar gabak ni..Alhamdulillah oklah juga..cuba time spent lama jugaklaa



 Ni beg Shereen plus another 5


Alhamdulillah tadi ada hamba Allah bagi cek RM5000.00. untuk surau. Semoga Allah berkati dan permudahkan urusan kami untuk membina surau sekolah..



Ya Allah semoga Kau beri hambaMu ini kesihatan yang terbaik. Amiin

Tiada ulasan:

Catat Ulasan