Sabtu, 19 November 2016

Rabu, Khamis , Jumaat, Sabtu

Assalamualaikum...

4 hari berlalu tanpa update.

Rabu buat apa aritu?

Hmmm jahit beg siap kot 2 biji dan kusyen nani





nani punya kusyen no. 2

  shireen punya 2-2 ni . Alhamdulillah  tinggal butang je















Petang ada mesyuarat PIBG yang terakhir untuk tahun ini. Semoga Allah permudahkan usaha kami. Bergambar untuk majalah sekolah..Akhirnya. Walaupun ada seorang ajk yang tak berbaju purple, tapi sebab ada photoshop, dapatlah diwarnakan jadi sama hehe...Photographer ? siapa lagi kalau bukan anak bujang maklang.  Dia ke TATIUC pagi  tu ada  urusan  menjadikan SMKRP anak angkat pada  TATIUC,  dia  kena ambik  gambar   dan  kena videokan semuanya..Petang ke MM tengok muvi dan
ke Pizza Hut...




Ada gaya boss tak




Inilah   barisan kita


Alhamdulillah..siap 1  cerita



Khamis.

Macam  biasa lambat  ke kelas Arab. Ingat dah awal. Pagi2 dah bersiram tapi singgah kat sekolah, berbual ngan Cikgu pulak jadi lama hehe...balik rumah dah 7:40, brekfast nasi goreng yang bibik buat, kelaparan pagi tu.

Kat kelas sempat meriba, menidurkan baby  Suria. Comel sangat sampai nak gomel. Nasib baik mak dia ada situ, kalau tidak mau lunyai  ku  kerjakan hehe






Pergi kelas lagi satu lepas kelas arab. Oklah tengahari menjahit lagi  macam biasa. Siapkan beg kak yudi


Jumaat:

Semalam..

Macam biasa pergi pasar tani. Oder ayam dulu. Sampai2 dah siap, cari taugeh, mee kuning, udang...dalam kepala dah ada macam2 nak buat.  Anak no 3 nak balik ngan Abah. Naik kereta.




Pulang dari pasar, baru tumis  lodeh. Ada kawan nak makan. Buat sepiuk tp yang nak datangnya 2 orang je... heeh..Lambat Sya  dan Elly sampai.


Tengahari sambil tunggu cik abang sampai siapkan beg kak yudi lagi...







Belum cat lagi:)




Maya dan Abah dia sampai about 5pm. Tunggu makan ...

Malam tido awal sebab dah  bbrp hari asik lambat je. Penat ..


Sabtu.

Lepas Subuh sedap dapat golek2. Hari ni je boleh golek2. Hari lain jangan harap... huhu


Brekfast kat hentian mesra...Ber4 hari ni...

Then ke Chukai, ke Rayhar... ada urusan...

Then balik singgah kat Giant. Macam2 nak beli hehe


Then sampai rumah pegang mesin, Alhamdulillah siap 2 bj beg kembar yang wani tempah


Mother board utk gate rosak . Lebih 3 minggu dah. Kena lah tadi RM450. Duit cam air. Bulan ni maintenance kolam kena 400 ( pak omar kata cam kena tipu je huhu)..Banyak belanja..

Petang tadi sempat cat beg kak yudi.

Lepas asar, main masak2 ngan  maya...maka terhasillah popia vietnam:)








ok tu saje...InsyaAllah jumpa lagi soon:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan