Rabu, 7 Januari 2015

Salam tahun 2015

Assalamualaikum ..

Lama tak jumpa... maklang ni angin. kadang rasa nak updet maklang updet. rasa malas terbiar bersawang blog ni...hehe


Apa azam tahun baru ek? maklang ada azam juga...Selain nak menjadi isteri solehah nak juga jadi ibu yang rajin pantau kerja sekolah anak2. dan juga nak belajar macam2 ilmu Allah...InsyaAllah...nak juga memajukan biznez setapak 2 lagi...doakan maklang berjaya ye...


1.1.2015

ada reunion sekolah SIGS batch 81. lama tak jumpa. ada yang dah lebuh 30 tahun kot tak jumpa...Alhamdulillah it was fun


Sempat buat ni 1, utk hadiah tuan rumah:) Alhamdulillah

1.1.2015

hari yang sama juga Achik yang duduk rumah arwah makngah passed away. nasib baik before ke Bandung dan jumpa Achik walau tak lama Alhamdulillah dapatlah jumpa. Bila dia masuk hospital sbb dia jatuh dan luka kat kepala yg mana menurut Dr. darah beku di otak sbb stroke, maklang tak dan nak tengok dia kat spital baru cadang2 nak pergi hari jumaat...tau2 khamis dia dah tak ada...,,g ajal maut tak kira bila2.



Lps reU kami sempat ke masjid kat Bkt. Damansara, terus masuk saf utk solat jemaah dan sempat ke kubur. Alhamdulillah cepat aje urusan arwah. meninggal 12:45 tghari jam 6 lbhkurang sudah selesai. moga Allah cucurkan rahmatNya...Al Fatihah Amiin

Then ke rumah Pak Teh. Ada gathering adek beradek juga hari tu. Paklang dan anak2 dah ke sana dulu masa maklang ke reU. Alhamdulillah sempat berjemaah maghrib dan Isyak dan juga sempat bertahlii utk arwah mak dan abah serta acik  ...


Jam 9:40 kot baru kami tiba kat rumah Abang Anip. Bila ada kematian atau majlis kawin, masa tu lah baru dpt kompol...


Letih seharian keluar tak dok rumah...



2.1.2015


apakah yang berlaku Jumaat? hahah...paklang tak kerja. Maklang tak masak Jumaat, tu paling best. Kak Airina, wife  abg anip kirim sepiuk kot beriani...Lega banyak.  menyulam je lah kojenya seharian

Yg ni kot.. Hehe tak ingat jait yg mana

3.1. 2015

 Maklang jait baju hari sabtu. siap sehelai jubah...Alhamdulillah. malam tahlil lagi kat rumah abang anip



4.1.2015

Alhamdulillah gathering lagi kat rumah Pak Chu pulak...Makan lagi...sempat jugak I jual kain. Laku 6 pasang. Thank Mak Chu and Mak Teh. The food was good. Maklang pakai jubah baru heheh...potong jubah tu dah dekat 2 bulan kot..ni baru dapat jait...Alhamdulillah...malam melepek sebab penat seharian keluar...

Anak2 bila berjumpa main jelaaa

Alhamdulillah...cerita hari Senin jap aaa..nak ingat balik

Jap cerita hari ni.. Tolong bibik buat karipap dan siapkan sulaman riben yg ditempah:) Alhamdulillah

Feveret icop

Ada budak bandung nak yg letak telur.. Dia sampai sabtu ni insyaALLAH 

Tq all for dropping bu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan