Isnin, 9 Mac 2015

Hidangan sedaaap


Assalamualaikum
Maklang type sambil baring.. Ok kan. Awal mata dah ngantuk. Ni pon tahan dulu makan ubat allergic yg aritu. Jap lagi boleh makan, lps tu selamaaaat .. InsyaALLAH .. Dah biasa now tido awal. Badan dah tak kuat.. Tapi masih boleh doa moga Allah beri kekuatan.. Amiin. 

Pagi tadi awal dah keluar. Ke sekolah nak sign surat jemputan utk agm pibg yg akan berlangsung 28.3 ni InsyaALLAH . Cik abang hantar maklang and anak2 kat sekolah and langsung dia gi beli nasi kerabu. Sayangnya kedai tu tutup

Hari ni heavy semuanya..

Makan je kojenya . So inilah hidangannya...

Cik abang sayang suka breakfast kat luar tepi kolam..


Berdua je pagi ini



Rasa? boleh lah.. Beli kat kemasik kat simpang tok kaya? I pun tak pasti kat mana tapi taulah tempatnya

Before lunch sempat layan beg2 saya . Sempat siap 1 je. Boleh pulak sambung tido.. Ngantuk ubat tido tak abis lagi... Huhu


Hidangan tengahari sodap. Angah yg masak:) pandai dah anak dhagho den soghang ni ha..
 Maska lomak daging salai ( salai atas kuali magic tu je;) dan togong belado


Lepas lunch Alhamdulillah banyak juga yang siap:).
 
Ada 1 lagi tak ambik gambar. Nnt dah siap boleh tayang.


Untuk tea angah buatkan lempeng pisang kelapa yang maklang dan bancuhkan lepas lunch tadi. Tp lembik pulak. So tambah lagi tepungnya.. Alhamdulillah sodap!


Malaam tak makan lah .. Dah banyak sangat masuk dalam perut..( tp rasa laparlah pulak ni.. Huhu

Ok lah good nite! Assalamualaikum!



3 ulasan:

  1. bestnya halaman rumah maklang..kecur liur saya nampak menu2 sedap tu
    lempeng pisang lamanya tak makan

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah Mrs. Smile...kecik halaman rumah tu...

    BalasPadam
  3. sedapnya mak lang, cantik maklang buat keras tangan yer
    http://dalilablogez.blogspot.com/

    BalasPadam