Ahad, 3 Mei 2015

Layan melayan budak balik cuti

Assalamualaikum


Dimaklumkan anakanda no 2 ada di rumah. Balik sini petang khamis lepas, naik bas.. Dan seperti biasalah bila dan bbrp minggu away from home, macam2lah yg di mintanya... Alhamdulillah diberi kudrat utk memasak...

Sampai je rumah maghrib tu dia join makan dengan yg berbuka puasa

Nasi tomato berlaukkan kurma ayam;)


Pagi besok abah dia belikan dia nasi kerabu:)

Tengahri mak jamu dia dengan mee rebus



Tapi mak rasa not to standard biasa... Ni terpekat lah pulak:(

Sambil buat mee rebus buatkan ayam serai dan sambal ayam berkicap utk di freezekan utk nak bawak balik..




Sambal ayam ni nak dibawa balik ke sana..ayam serai pon dah bekukan supaya boleh tahan 2/3 hari..


Pagi ini nak kuew teow. Nanti bekalan nak nasi lemak sambal sotong.. Hmm mace-mace...





Kuew teow sepinggan!

Sedap pula makan ngan emping ni.. Pahit2 manis gitu:)


Sekian sahaja wiken anakanda yg disambut dengan penuh kesyukuran.. 

Alhamdulillah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan