Khamis, 21 Mei 2015

Makan makan with friends


 Assalamualaikum


Minggu ni rasa macam best je. Alhamdulillah... Minggu dah nak abis dah, besok dah Jumaat. Hmmmm... Masa berlalu terlalu pantas. Hakim kata dia masih ingat lagi apa jadi Khamis lepas. Dunia dah nak kiamat katanya.. Memang setuju benar, makin dekat kiamat, masa memang akan berlalu begitu pantas.. Tak terkejar kita dibuatnya.. Moga semakin hari ilmu Allah semakin banyak tersemat dalam hati kita dan moga amal ibadat juga bertambah lah InsyaALLAH ..


Tak tahu apa sebab rasa best sangat ye. Agaknya sekarang maklang tak berapa paksa diri utk nak menyulam. Buat setakat mampu. Penat menyulam maklang masak utk anak2 yang 2. Masak pun tak banyak macam dulu sebab mereka makan cuma tengahari je nasi  bila pulang dari sekolah sekitar jam 3-4ptg jadi malam nya tak berapa laparlah..so malam carik roti ke atau makan apa yang ada je... Alhamdulillah budak 2 ni tak banyak kerenah tentang makan. 


Semalam, maklang ajak bbrp kawan maklang utk brekfas. Lama sangat tertunda akhirnya semalam baru berkesempatan... Alhamdulillah. Tak masak apa sangat cuma kacang pool dan choc cake dan risolle bibik yg buat.

Kita santap dengan gambar ajelah ye


Lama betul tak buat ni. Semalam ada yg tanya resepi. Ingatkan nak link ke blog masak maklang. Tengok2 tak tertulis resepi ni. Maka semalam merajinkan dirilah:)
 

Condiments yg dimakan dengan kacang pool.



Haah macam2 ada.. Reseki banyak. Dah biaslah banyak tak abos dan tapau ..







  Kisah semalam yg sangat enjoyable.. Alhamdulillah!



Lupa senin lepas adalah hari guru maklang dijemput..

Sangat enjoy menyaksikan persembahan murid.


Alhamdulillah..:)






5 ulasan:

  1. bestnya sesekali buat aktiviti macam ni

    BalasPadam
  2. Wahhhhh Mak Lang, ini partayyyy besar ni. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  3. Sesiapa yang minat memasak try
    http://amazing-tm5.blogspot.com/
    pasti Terbaik

    BalasPadam
  4. Sesiapa yang minat memasak try
    http://amazing-tm5.blogspot.com/
    pasti Terbaik

    BalasPadam
  5. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    BalasPadam