Isnin, 13 Januari 2014

Farewell lagi..dan dapur lama yang baru...




Assalamualaikum..


Malam tadi tidur lewat. Jadi burung hantu kejap. Dah mula lambat...maka terpaksa bercekang mata nak siapkan keje, Mula menyulam dalam jam 10 malam kot...or maybe 11...ha...rasakan. Sebenarnya terpikir nak kasi kak yus beg pun dah lewat petang. Mula macam malas je, tapi tak pelah...entah bila pulak ketemu. Moga hadiah beg maklang tu, kak Yus akan bawa pi solat ke pi surau ke..ada jugak pahala maklang nanti InsyaAllah. Maka berjagalah saya sehingga 1:30 pg kot..sambil2 tengok cerekarama and cerita kisah Muhammad di TV3..so layan....:) Alhamdulillah...selesai keje sekerat jalan!:)

 

Pagi2 angah dah buat bekfas utk adek2 dia and mak buat utk abah cucur sotong berkentang. Sambil2 buat sambal bilis, buat juga sos lemon chicken dan kemudian terajin pulak buat muffin. Tengok kat buku baru beli kat BBW.
Bekal adek2


Ada tauhu fantasia tp gambar cucur ilek:)

Muffin peanut butter and choc chip. First trial ikut recipe dari buku BBW:).. Sedap jugak rasa dia.. Alhamdulillah!


Sempat buat sekuali sambal
Kacang ikan bilis recipe arwah MIL. Lama dah abang mengidam.. Alhamdulillah tertunai sudah hajat dia:)

Selesai dapur, sambung RE semalam. Menggigil jugaklaa nak siapkan. Alhamdulillah by 3pm siap jahit siap paint.


Ini b4 dipaint

Ni lepas dah paint.. Harap2 kak yus suka:)

*+++

Petang maklang and angah pergi umah aunty yus tumpang Ida. Angah dikemput sbb anak kak yus kawan sekelas angah. Pukol 4 jugaklah tiba .. Dah selesai org baca doa selamat:)

Biasalah sempat bergambar..
Bersama2 guru2 smkrp dan Elly:)

Balik dari sana.. Rasa best sebab akhirnya dapur luar dah siap berdinding.. Lepas hampir 3 bulan memasak kat dalam..:).. Ni pon tak abis kemas 

Masih berkecah lagi..


Ok setakat in dulu.. InsyaAllah jumpa
Lagi..;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan