Sunday, April 26, 2020

Ramadhan Kareem ( hari pertama n ke2)

Assalamualaikum

‎الحمدالله Allah panjangkan umur kita utk sama2 meraikan Ramadhan bersama2. Ketika ini maklang sedang merehatkan badan.. badan macam bisa2 je. Agaknya terlalu penat menjahit. Meniaga beg grocery handmade pulak. Jual rm29 je tak masuk pos. Kalau berminat bolehlah komen nnt maklang respond ان شاء الله








Itulah banyak sangat menjahit. Dok kat mesin. Tp semalam siap dalamm 5 bijik je kot. Lepas tu melayan pulak riben. Besar kali ini sulamannya.. tertunduk2 sampai sakit pinggang! 

Maklang guna pemegang ram barulah lega sikit.


Dah 2 hari tugas dapur maklang serahkan pada anak2. 1st day maya masak. Bolehlaaa hehe. Oyster sos tak ada, jadi chicken cashew nutless was not as usual rasanya. Dan kangkung tu sah lembik tp sayang nak buang, goreng blacan letakkan sotong sikit. ‎الحمدالله 

Kangkong belacan with sotong


Bubur lambok dari sya


Kueh lipat tu sedap sangat! Meronda tukang jual. ‎الحمدالله ada rezki sikit share2 ngan kawan2 dan minta tukang jual hantarkan sambil tu promote kueh dia jugak. ‎الحمدالله ramai yg kata sedap and minta phone no dia..  kueh cara ju bagi . ‎الحمدالله rezki ramdhon.


Chicken cashew nutless

Malam ke2 terawih selesai hanpir 10:30pm. Paklang pening kepala lepas solat maghrib terus tido. Nak kejut awal kesian. So sementara tu kami baca yasin dan quran dulu. Bila dekat 9:30 baru kejut. Baru nampak dia lega. Dok siapkan paper dia yg dah overdue. Gitulah orang lama nak amek phD. Semoga tercapai cita2 nya.

Lepas witir maklang rehat, makan chips .. macam rasa relek semacam. Besok tu baru teringat patutlah relek sangat sebab surat2 harian maklang tak baca langsung malam tu. Malam puasa pertama tu perut yg tak selesa sejak pagi rasa ok dah ‎الحمدالله . Agaknya sebab minum susu lepash terawih malam sebelum nya. Sebu semacam perut! ان شاء الله rajin maklang sambung lagi cerita ramadan ke 2 pulak

No comments:

Post a Comment